Voit lähettää viestin sivulla olevalla kaavakkeella.

Pohjois-Pohjanmaan Psoriasisyhdistys ry:n toimii Oulun Kumppanuuskeskuksessa. Yhdistyksemme toimii vapaaehtoisvoimin joten siellä ei ole toimistohenkilökuntaa.

Postiosoite

Pohjois-Pohjanmaan Psoriasisyhdistys ry
Kumppanuuskeskus
Kansankatu 53, 2. krs.
90100 Oulu
 
Kumppanuuskeskuksessa toimii myös Psoriasisliiton Pohjois-Suomen alueen järjestösuunnittelija Anne Savuoja

 

Pohjois-Pohjanmaan Psoriasisyhdistys tarjoaa vertaistukea, jota varten on koulutettu vertaistukihenkilöitä. Vertaistuki on luottamuksellista toimintaa, joka perustuu vapaaehtoisuuteen, tasa-arvoon ja vastavuoroisuuteen.  

Vertaistuki on maksutonta palvelua. Se täydentää terveydenhuolto- ja sosiaalialan ammattilaisten antamia palveluja. Vertaistuki auttaa sairauden kohtaamisessa ja keskittyy siihen liittyviin seikkoihin.

Vertaistuki on tunnetason tukea, joka luo toivoa ja auttaa käsittelemään sairauteen liittyviä tunteita, mutta myös välittää tietoa. Keskeinen elementti on kokemustieto: vertaistukea voi antaa vain samankaltaisia asioita kokenut henkilö, joka haluaa kuunnella toista. Vertaistukihenkilöt antavat vertaistukea keskusteluissa, kirjeitse, puhelimitse tai sähköpostitse. 

Lisäksi vertaistuki toteutuu monissa muissa tilanteissa liiton ja yhdistysten toiminnassa, esimerkiksi kursseilla, hoitomatkoilla, tapaamisissa ja yhdistysten jäsenilloissa.

Pohjois-Pohjanmaan Psoriasisyhdistyksen vertaistukihenkilöt:

Merja Puolanne- Törmälä

Psoriasisyhdistyksen jäsenenä saat vastauksia psoriasikseen liittyviin kysymyksiin, vertaistukea muilta psoriaatikoilta ja neuvoja parempaan arkeen. Psoriasisyhdistyksen jäsenyys tuo sinulle myös rahanarvoisia jäsenetuja. 

Yksityishenkilö kuuluu aina paikalliseen psoriasisyhdistykseen ja sitä kautta Psoriasisliittoon. Psoriasisliitto on keskusjärjestö, joka palvelee psoriasisyhdistyksiä ja niiden jäseniä, muun muassa hoitaa jäsenrekisterin paikallisten psoriasisyhdistysten puolesta.

Liittyminen

Voit liittyä Pohjois-Pohjanmaan Psoriasisyhdistykseen vaikka et sairasta psoriasista. Monet ovat mukana toiminnassa voidakseen paremmin tukea läheistään, joka sairastaa psoriasista. Hyvä syy liittyä jäseneksi liittymiseen on myös kiinnostus toimintaa kohtaan.

Jäseneksi liitytään aina paikallisten yhdistysten kautta ja liittyminen tapahtuu helposti täyttämällä liittymiskaavake osoitteessa https://psori.fi/psoriasisliitto/liity-jaseneksi

Jäsenyys kannattaa. Saat vertaistuen lisäksi Psoriasisliiton jäsenedut käyttöösi. Lisäksi saat hyödyllista tietoa neljä kertaa vuodessa ilmestyvästä Ihonaika-lehdestä https://psori.fi/ajankohtaista/ihonaika-lehti/

Yhdistyksemme jäsenedut

Matka-avustus 

Yhdistyksen hallitus päätti kevään 2022 vuosikokouksessa lopettaa matka-avustukset omaehtoisiin aurinkomatkoihin. Syynä on yhdistyksen taloudelliset toimintaedellytykset. Yhdistys haluaa osoittaa varoja koko jäsenistöä koskevaan toimintaan.

.

Valohoitolaitteiden vuokraustoiminta on lopetettu

Valohoitolaitteiden vuokraus on vähentynyt viimeisen 10 vuoden aikana minimiin parantuneiden lääkkeiden ja julkisen terveydenhuollon tarjoamien tehokkaampien laitteiden ansiosta. Tämän vuoksi yhdistyksen vuosikokous päätti vuoden 2022 vuosikokouksessa lopettaa vuokraustoiminnan.

Katso myös Psoriasisliiton jäsenedut 

https://psori.fi/psoriasisliitto/liity-jaseneksi/jasenedut-2019/

 

Puheenjohtaja

Kaisa Saarijärvi

Varapuheenjohtaja

Mira Känsäkoski

Sihteeri ja rahastonhoitaja

Päivi Pesola

Jäsenet

Anneli Niskala

Hilkka Vähä

Merja Kantola

Varajäsenet

Merja Puolanne-Törmälä

Juhani Aamuvuori

Psoriasistyön aloitti Suomessa Suomen Psoriasisyhdistys jo 1960-luvulla. Harvakseltaan alkoi syntyä  alueellisia yhdistyksiä. Niiden yhdyssiteeksi perustettiin vuonna 1975  Suomen Psoriasisliitto. Liiton eräänä tavoitteena oli saada aikaan koko maan kattava alueellisten yhdistysten verkko. Oulun seudulle oli jo useita vuosia koko 1970-luvun ajan yritetty saada pystyyn yhdistystä. Täkäläisenä yhdyshenkilönä toimi Teija Katvala

Perustavaan kokoukseen maaliskuun 15. 1978 saapui 92 kiinnostunutta henkilöä. Jaakko Karvosen esitelmää kuunneltiin tarkkaavaisesti ja sen johdosta kyseltiin itse kutakin askarruttavista asioista. Eila Koponen selvitti järjestötyöpuolta. Kokouksen puheenjohtajana toimi Eila Koponen ja sihteerinä Teija Katvala. Oulun seudun Psoriasisyhdistys päätettiin perustaa. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Matti Pennanen ja hallituksen jäseniksi Veli Lehto, Irja Kuivanen, Martti Saloheimo, Teija Katvala ja Eila Blackburn.

Yhdistyksen toimialueena oli aluksi koko Pohjois-Pohjanmaa. Aloitusvuonna jäsenmääräksi saatiin kirjatuksi 173. Hiljalleen jäsenistöä saatiin lisätyksi, niin että se oli parhaimmillaan yli 400. 1990-luvulla perustettiin alueelle Jokilaaksojen Psoriasisyhdistys ja Raahen seudun Psoriasisyhdistys. Näistä aluepienennyksistä huolimatta nykyinen jäsenmäärä on yhä yli 300. Yhdistyksen sääntöjä on uusittu useampaan kertaan ja samalla nimeä muutettu.

Vuodesta 1986 alkaen yhdistys toimi nimellä Pohjois-Pohjanmaan Psori r.y. ja vuodesta 1991 nimellä Pohjois-Pohjanmaan Psoriasisyhdistys.

Jäseniltoja pidettiin ensimmäisenä toimintavuonna joka kuukausi. Niihin osallistui keväällä aina n. 50 henkilöä, mutta syksyllä saatiin kokoon enää 25 - 40. Vakituisempina jäseniltojen pitopaikkoina ovat olleet Oulussa Sairaanhoitajayhdistyksen huoneisto ja Aleksinkulma. Vierailuja on tehty moniin eri kohteisiin. Muutamia jäseniltoja on pidetty myös Oulun ulkopuolella mm. Ylivieskassa, Raahessa, Limingassa, Muhoksella ja Iissä. Eri alojen asiantuntijat ovat vierailleet illoissamme jakamassa tietoa ja virittämässä keskustelua. On käynyt lääkäreitä, sairaanhoitajia, lääketehtaitten edustajia, vyöhyketerapeutteja ja matkatoimistojen edustajia.

Yhdistyksen varat saatiin aluksi vain liitolta tulevista jäsenmaksupalautuksista. 1980 Tuiran kirkolla järjestetyssä yleisötilaisuudessa myytiin arpoja. Naistenmessuilla oli myös iskujoukko arvanmyynnissä. Saadun voiton innostamana päätettiin järjestää viralliset isot tavara-arpajaiset. Ne toteutettiin heti seuraavana vuonna Oulun alueella ja toiset pian koko läänin alueella. Vuodesta 1982 alkaen anottiin ja saatiinkin toiminta-avustuksia alueemme kunnilta. Nämä avustukset kuitenkin loppuivat 1990-luvun alun lamavuosina. Koko 1990-luvun ajan tärkeänä varainkeruumuotona on ollut osallistuminen vammais- ja kansanterveysjärjestöjen yhteiseen vaalikeräykseen.